luni, 7 martie 2011

Cu bicla la Băneasa

La Zoo
Cum în ultima vreme am fost la Comana şi la Cernica, m-am gândit că ar fi timpul să mai incercăm şi alte păduri din jurul oraşului, aşa că pentru duminica asta (6 martie) am ales pădurea Băneasa.

M-am trezit pe la ora 7 dimineaţa şi am început să mă pregătesc. Am verificat incă o dată bicicleta şi rucsacul să am tot ce îmi trebuie la mine, l-am trezit şi pe Ionuţ, şi la 9 m-am întâlnit cu el în Crângaşi. Tot aici au venit şi Adrian cu prietena lui. Am admirat noua ei bicletă, un Corratec SuperBow Trail. Am traversat podul Grant şi în dreptul Mânăstirii Caşin ne-am întâlnit cu Ela şi am pornit toţi către grădina zoologică din Băneasa. Aici am aşteptat aşa cum anunţasem până la ora 11:00, timp în care au venit şi ceilalţi participanţi la plimbare. Am fost ~ 15 persoane, din care vreo 3 fete.
Lângă fortul Otopeni

Am pornit toţi la drum, întâi pe asfalt apoi pe un drum de macadam acoperit cu un strat subţire de noroi, apoi am intrat în pădure pe traseul de la Prima evadare. În pădure pământul era acoperit parţial cu zăpadă şi gheaţă, dar fără a pune probleme deosebite. Am ajuns la şoseaua de centură pe care am traversat-o şi ne-am continuat drumul pe şoseaua de centură până la fortul Otopeni. Aici ne-am noroit bine toţi şi am intrat să vizităm fortul. Un băiat şi o fată au avut ghinionul de a cădea în apă până la brâu, aşa că a trebuit să facem focul pentru a se usca un pic. După ce am stat o vreme lângă foc, am pornit înapoi spre oraş. Câţiva dintre noi ne-am oprit in Herăstrău la o cârciumă să bem o bere, un vin fiert.

În fortul Otopeni
Când am ieşit deja se lăsase frigul şi bătea un vânt puternic aşa că am pornit rapid către casă.

A fost o zi şi o plimbare frumoasă aşa cum trebuia pentru prima ieşire din această primăvară.

Distanţa totală parcursă de mine: 39,50 Km
Viteza medie: 16.1 Km/h

A mai scris despre aceasta plimbare şi Andrei care a realizat şi un montaj foto-video frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu