sâmbătă, 12 martie 2011

În căutarea cetăţii Argedava

Plănuiam această ieşire de anul trecut, dar a trebuit să aştept vremea frumoasă. Dealtfel evenimentul l-am creat încă din luna februarie, dar am amânat de două ori această ieşire datorită vremii neprielnice.

Pentru această sâmbătă prognoza suna promiţător: 15-18 grade C fără vânt. Recunosc că eram un pic sceptic, considerând că miercuri încă era foarte frig in Bucureşti. Ei bine, a fost atât de cald încăt mulţi participanţi au mers în pantaloni scurţi şi tricou.

Harta iniţială:

Bike route 820565 - powered by Bikemap
 

La start, lângă statuia Eroilor Sanitari
Ne-am adunat dimineaţă în parcul Eroilor, şi apoi am pornit frumos încolonaţi către ieşirea spre Bragadiru. Ne-am înşirat pe câţiva kilometri, diferenţa nivelului de pregătire fiind clar vizibilă, dar asta nu ne-a împiedicat să ne simţim bine. Ne-am regrupat de câteva ori pe traseu şi am pornit mai departe.

În satul Bulgaru ne-am încurcat niţel, şi cei mai rapizi au făcut kilometri buni în plus, în timp ce alergam să îi întorc pe drumul cel bun. De aici, o vreme ne-a fost ghid Albert, care cunoscând zona ne-a condus printr-o pădure superbă. Dacă până aici am avut parte doar de asfalt şi macadam, aici am dat peste petice de zăpadă pe aleile din pădure, apoi a urmat pamânt, pământ moale, un pic de noroi, iarba uscată care se lipea pe roţile deja incărcate cu noroi. Ne-am regrupat un pic, ne-am orientat, şi în curând am ieşit pe un drum de balastieră pe marginea Argeşului, pe care l-am traversat pe un pod făcut dintr-un fel de dale de la terasamentul de tramvai. Am trecut printr-o balastieră, unde ne-au alergat câinii, apoi am făcut un popas mai lung. Bineînţeles că socoteala de acasă nu se potriveşte întodeauna cu cea din balastieră, şi aici ne-am împărţit în două cete. Unii au pornit către barajul de la Mihăileşti şi au făcut un ocol pe acolo, în timp ce restul au făcut cale întoarsă un pic, şi am reuşit să găsim drumul către colina Argedavei.
Bicicliştii au cucerit Argedava

Aici am făcut un popas de o oră şi parcă nu se mai terminau bicicliştii de sosit. Aici m-am gândit să fac o numărătoare a celor prezenţi. WOW! Ce înseamnă un pic de căldură... 55 de biciclişti stăteau împreună pe colina fostei cetăţi a lui Burebista.

Ruinele din păcate nu pot fi văzute, fiind acoperite de pământ. Cu toate acestea se pot vedea urme ale zidurilor acoperite de pământ.

După ce am făcut un popas de ~ o oră un mic grup s-a hotărât să pornească spre casă. La scurt timp s-a pus în mişcare şi al doilea grup. Asta a fost partea care nu prea mi-a plăcut, faptul că ne-am împărţit în grupuri şi grupuleţe. Unii erau grăbţi să ajungă acasă, alţii au considerat că au stat suficient, alţii au preferat să mai stea la o bere. Chiar şi acest trei grupuri s-au împărţit în altele mai mici pe drum, unii fiind mai rapizi. Prin urmare, eu plecând cu grupul doi am prins din urmă o mică parte a primului grup. Hai să încercăm pe viitor să fim ceva mai uniţi, plecăm împreună, ne întoarcem împreună. Cei mai rapizi trebuie să îi aştepte şi pe cei ce încă sunt la început, până la urmă toţi am fost cândva la început, şi toţi am avut nevoie de sprijin.

În final ce mai rămăsese din grupul nostru a făcut un ultim popas de regrupare şi odihnă înainte de intrarea în oraş.

Am mâncat, ne-am hidratat, şi am pornit din nou către oraş.

Am intrat pe Şos. Giurgiului şi la Eroii Revoluţiei ne-am luat la revedere şi ne-am îndreptat către casă.

Din păcate mi-am uitat ciclometrul acasă, aşa că nu pot spune decât ca per total eu am parcurs aproximativ ~ 65 Km.

A fost o zi superbă, alături de prieteni vechi şi prieteni  noi, ce împărtăşesc aceaşi pasiune pentru bicicletă ca şi mine.

Vă mulţumesc că aţi venit şi sper că v-aţi simţit şi voi la fel de bine ca mine. Aştept părerile voastre, sau sugestiile pentru viitoarele ieşiri.

Update:
Distanţa parcursă ~ 73 Km.
Viteza medie ~ 15,77 Km/h
Statistici oferite de Andrei Vokurek. Mulţumesc!

P.S.: Am inscris o fotografie de la eveniment in concursul foto de pe freerider.ro, daca va place va rog sa o votati!


Multumesc!

6 comentarii:

  1. La mine pe ciclocomputer s-a inregistrat o medie de 17.5 si 67.1km in total, dar eu locuiesc foarte aproape de locul de intalnire.

    Eu sunt de-acord sa incercam sa fim uniti, dar, pentru asta, trebuie sa stim la ce ne inhamam de la inceput, pentru ca o ora si jumata de pauza pe dealul cu cetatea au fost totusi multicel. Mai ales pentru cei care preferau sa nu bea mai mult decat apa din pleosca si sa manance un senvis. Pe mine de exemplu incepuse sa ma ia cu frig si nu stiam cat mai vor sa stea ceilalti, asa ca am fost in gasca dezertorilor. Sorry.

    Oricum, una peste alta cred si sper ca a fost o iesire reusita pentru toata lumea :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. DA E OK BAH :))

    eu unu am ramas in ultima gasca pt ca eu unu m-am simtit foarte bine acolo la soare, ba chiar mi-a fost cald, am baut, am ras, am stat la soare la propriu.

    Important e ca a fost frumos, toata lumea s-a simtit bine, si vom mai participa si in continuare la asemenea plimbari

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru mesaje! Notez, bag la cap, si data viitoare sper sa ne organizam mai bine :D

    Important, cred eu, este sa ne simtim bine, sa gasim noi prieteni ce impartasesc aceasi pasiune, sa ii ajutam si pe cei care sunt la inceput si sa atragem si alti oameni catre aceasta activitate frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum putem afla de astfel de ture in avans, ca sa participam si noi? :D

    Felicitari pt organizare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Marius, in general turele acestea sunt promovate pe facebook, dar si pe alte site-uri. Un calendar cu evenimente ofera bicla.ro. Evenimentul asta a fost deasemenea promovat si pe forumul ciclism.ro.

    Pana una alta va asteptam la o plimbare scurta prin oras, sambata asta la Drumul Bicicletei 18

    RăspundețiȘtergere