joi, 27 mai 2010

Prima evadare 2010

Pe 9 mai, de ziua Europei, am luat parte la primul meu concurs de ciclism cross country. Concursul a avut loc intre Bucuresti si Snagov prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de aproximativ 55 de km.

Bicicleta a fost pregatita de cu o seara inainte, am pus numerele de concurs, am avut numarul 1404, am prin pompa, am prins gentuta de sa, care continea cele trebuincioase, camera de rezerva, imbusuri si leviere. Dimineata, am pus bicicleta in masina si m-am indreptat catre zona de start, in Baneasa, in fata Academiei de politie, unde in final s-au strans circa 1300 de biciclisti, in ciuda norilor amenintatori. Aici m-am intalnit cu Vici, si cu Tudor. Alaturi de Tudor am asteptat plini de nerabdare startul maratonului.

Imediat dupa ce am luat startul, au inceput sa cada si primii stropi de ploaie. Intrucat eram pozitionati pe la jumatatea plutonului, am fost un pic incetiniti de ambuteiajele create in padure. Totul decurgea bine, pana in momentul in care am ajuns in spatele aeroportului Otopeni, unde unde cu vreo 2 km, inainte de CP5 (km. 14.5) urechea de la schimbatorul meu spate a cedat. (Pentru cei interesati de aspecte tehnice mentionez ca schimbatorul este un Shimano Alivio). Am impins bicicleta pana la CP5, unde am dat jos schimbatorul si cu ajutorul altor concurenti ce au intalnit aceeasi problema, am reusit sa scurtez lantul si sa il pun direct pe unul dintre pinioane. Astfel dupa ce am stat la CP5 aproximativ 1 ora, sau mai mult, incercand sa fac aceasta "reparatie" dar ajutandu-i si pe altii sa faca acelasi lucru, am pornit din nou la drum, in speranta ca voi reusi sa termin traseul. Din pacate dupa aproximativ 3 km. lantul a cedat, si am fost nevoit sa ma intorc din drum. In final am ajuns la zona de finish, cu ajutorul unei dube, a organizatorilor, ce a venit in ajutorul nostru de la Palatul Ghica, pentru ca apoi sa fim transferati cu un autobuz RATB. Tudor a terminat al 453-lea la general, iar Vici al 711-lea. Felicitari si lor si tuturor participantilor, dar mai ales organizatorilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu