sâmbătă, 24 iulie 2010

Surmont MTB Challenge

In asteptarea startului
Duminica trecuta, pe 18 iulie am participat la acest concurs de MTB XC. Sambata Andrei impreuna cu Flori, au fost in Azuga si au ridicat numerele de concurs, Andrei - 329, si eu 330. Duminica dimineata, ne-am prezentat in zona de start, la baza partiei de schi Cazacu. Parcarea intesata de masini, biciclete si multa lume ce astepta cu interes concursul, organizat de Surmont impreuna cu Primaria Azuga. Astfel aveai de ales intre doua trasee, unul principal "Ritivoi-Garbova" cu o lungime de aproape 40 de km, si o diferenta de nivel de ~1300 m, si unul scurt, "Azuga-Limbasel" cu o distanta de aproape 25 de km si o diferenta de nivel de ~500 m. Pe la ora 11:30, lumea a inceput sa se alinieze la start, ce era programt pentru ora 12:00.

Din pacate startul a fost amanat pana in jurul orei 12:30, cand, in sunet de vuvuzele am pornit pe drumul forestier. Traseul foarte pitoresc, serpuieste si urca usor prin padure pe Valea Azuga, pana aproape de Susai (Predeal), ajungand pana la altitudinea de 1340 m. Personal am fost dat un pic peste cap de faptul ca nu prea am reusit sa apreciez distanta parcursa, la un moment dat am incetinit destul de mult, crezand ca am parcurs doar vreo 3-4 km. Intreband pe unul dintre ceilalti participanti (caruia vreau sa ii si multumesc cu aceasta ocazie) am aflat ca parcursesem aproximativ 9 km. Imbarbat de faptul ca mai aveam doar 3 km pana la primul si singurul punct de realimentare, am inceput din nou sa pedalez mai cu spor, pana la bifurcatia celor doua trasee, unde credeam ca se afla punctul de realimentare. Cel putin, conform hartilor oferite de organizator, asa reiesea. Apoi am mai impins bicicleta inca vreo 3-400 de metri pana la punctul de realimentare. Am facut plinul cu apa, am luat o banana si un pic de glucoza, si am pornit mai departe. Dupa o bucata de cativa kilometri (dupa spusele unor "organizatori" 3-4 km), de push-bike, a inceput coborarea.

Coborarea foarte rapida, superba, presarata cu apa si noroi pe alocuri, si cateva saritori de beton (mici poduri). A fost partea mea preferata, si bucata pe care probabil am recuperat mare parte din ce pierdusem la urcare. Viteza de coborare nu pot decat sa o aproximez undeva intre 40-50 km/h.
Sprint final


La final ma asteptau Raluca, Ruxandra si mama ei. Lasand la o parte "lipsurile" din organizare, a fost o duminica excelenta petrecuta alaturi de prieteni in frumoasa statiunea Azuga. La final am terminat cursa pe locul 56 cu timpul de 1:52:56, in timp ce Andrei ce merita toate felicitarile a terminat cursa pe locul 39 la categoria sa, cu timpul de 1:30:40.

Asteptam cu interes urmatoarea cursa. Pentru mine sper ca urmatoarea va fi Arges Summer Race, in parcul Trivale din Pitesti.